Wydaje nam się, że o pieczeniu wiemy wszystko

Wydaje nam się, że o pieczeniu wiemy wszystko

Potrzebna jest wysoka temperatura i dobry przepis, abyśmy mogli cieszyć się doskonałym smakiem mięs, ryb czy warzyw. Stara prawda głosi jednak, że lepsze jest wrogiem dobrego i trudno jej zaprzeczyć. Każdy, kto wie jak smakuje potrawa do przygotowania której wykorzystany został garnek rzymski, już nie będzie chciał jej przyrządzać jej w inny sposób.

To naczynie, w którym możemy piec z pomocą pary wodnej, dzięki czemu potrawy są przyrządzane beztłuszczowo i spełniają wszystkie warunki, by mogły je jeść osoby, które chcą być fit. Garnki, które mają kamienną powłokę słyną z tego, że mają nieprzywierającą powierzchnię. Dzięki temu nie tylko nie musimy się martwić, że potrawa nam się przypali, ale też o stan garnka. Takie naczynie jest też łatwe w pielęgnacji i nie wymaga długiego mycia.

Garnek kamienny to najprostszy sposób na zdrowe i smaczne gotowanie. Naturalny materiał, jakim jest kamień sprawia, że nie musimy się obawiać niepożądanych interakcji pomiędzy potrawą a ściankami naczynia. Liczy się bowiem nie tylko jakość składników, z których przyrządzamy naszą potrawę, ale także materiał, z którego produkowany jest garnek czy patelnia, których używamy. Niektóre z popularnych powłok uznany już zostały za szkodliwe, choć są bardzo praktyczne w zastosowaniu. Garnek rzymski produkowany jest także z wysokiej jakości gliny, której wysoka temperatura nie szkodzi, a ona sama nie ma negatywnego wpływu na przyrządzane danie. Smak, zdrowie i prostota są w zasięgu ręki.

Leave a Reply